Zwemles

Zwemles

Een leven lang waterveiligheid en -plezier

Gebruik onderstaande buttons voor info over de verschillende zwemles-mogelijkheden, inclusief tijden en tarieven.

easyswim1

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportiom kun je het officiële Zwem-ABC halen.

De voordelen van zwemlessen bij Sportiom
Op zwemles gaan bij Sportiom heeft heel veel voordelen:

  • Zwemlessen met plezier volgens de EasySwim methode
  • Geen wachtlijst, direct instromen bij de volgende startdag!
  • Een officieel erkend diploma volgens het nationale Zwem ABC
  • 6 dagen per week zwemles, dus altijd passend in jouw agenda
  • Flinke korting op fitness abonnement voor ouders
  • Gratis recreatief zwemmen voor de leskinderen

Zwemlessen met plezier volgens de EasySwim methode
Geen grotere pret dan waterpret. Er is toch niks leuker dan om te ravotten in het water met vriendjes en vriendinnetjes? Bij Sportiom kan je al op zwemles vanaf 4,5 jaar. Let op: tijdens de zwemles dient je kind te zwemmen met een EasySwim zwempakje, deze kan je bij ons aanschaffen voor €62,26.

Geen wachtlijst, direct instromen bij de volgende startdag!
Nu inschrijven betekent ook snel starten. We hebben geen wachtlijst, maar drie vaste startmomenten per jaar waar je direct op kunt inschrijven. Vraag naar de eerstvolgende startdatum!

Het nationale diploma Zwem ABC
Het Zwem ABC is de meest volledige zwemopleiding voor kinderen. Elk diploma is het bewijs dat je kind een bepaalde vaardigheid in het water heeft geleerd. Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk dat je kinderen het Zwem ABC in zijn geheel afmaken. We bieden met deze methode kwaliteit aan en we worden hier ook op gecontroleerd. Een veilig gevoel.

6 dagen per week zwemles, dus altijd passend in jouw agenda
De zwemlessen vinden één keer per week plaats maandag tot en met zaterdag volgens de EasySwim-methode. Met behulp van een zwempakje met geïntegreerde drijvers leren we kinderen direct te zwemmen in dieper water! De zwemlessen duren drie kwartier en vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag tussen 14.45 en 17.45 uur. Op woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 17.15 uur. De cursussen starten drie keer per seizoen. De aanvangsgroepen bestaan uit 12 kinderen.  

Turbo A: snel leren zwemmen met EasySwim

Tijdens de nieuwe opleiding voor Turbo A kunnen kinderen aan de hand van een intensieve cursus van negen of twaalf maanden, afzwemmen voor het A-diploma. Kinderen leren zwemmen met behulp van de EasySwim. Dit is een zwempakje met geïntegreerde drijfmiddelen, waarmee een kind in diep water leert zwemmen.

Kinderen kunnen starten als ze 5 jaar zijn en geen waterangst kennen. De groep bestaat uit maximaal twaalf kinderen. Een deel van de opleidingsweg krijgen ze les van twee docenten. Sportiom besteedt vanaf het begin veel tijd aan het vertrouwd raken met het water en laat de kinderen zoveel mogelijk bewegingservaring opdoen. Pas als zij zich echt prettig en veilig voelen, beginnen we met de rest van de lesstof. Na het behalen van het zwemdiploma A kunnen kinderen direct doorstromen naar de cursus voor het B-diploma. De lessen duren één uur en vinden plaats op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur.

Zelf sporten met flinke korting
Zolang jouw kind zwemles krijgt kun je lid worden tegen het familietarief vanaf €9,32 per week. Je kunt gebruik maken van de luxe fitnessapparatuur, live groepslessen. Tegen uitbreiding van het lidmaatschap kun je ook gebruik maken van de uitgebreide sauna en wellness en volop andere faciliteiten.

Gratis recreatief zwemmen bij AquaFun voor zwemleskinderen
Ja je hoort het goed. Als je bij ons op zwemles zit dan ben je onderdeel van onze familie. Daarom mag je gratis komen zwemmen bij AquaFun!

Scroll verder voor meer informatie over de zwemlessen.


Zwemlessen tijdens de vakantie
Tijdens alle basisschool vakanties van Zuid-Nederland verplaatsen wij de zwemlessen naar de ochtend. Let op! Bijles komt in deze weken te vervallen. De zwemtijden tijdens de vakanties zijn terug te vinden in onze Jaarkalender. Ook vind je in de jaarkalender alle feestdagen en bijzondere data zoals diplomazwemmen en gekleed zwemmen. Klik hier boven op de button "planning & nieuwsbrieven Zwem-ABC" voor alle informatie.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!

Lijkt zwemles bij Sportiom je super leuk?

Schrijf je meteen in via onderstaande knop:

Klik hier!

Heb je een vraag over zwemles?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.