Organisatie

Sportiom 's-Hertogenbosch is ontstaan uit een initiatief van de gemeente en wordt geëxploiteerd door Libéma. Voorheen waren er in 's-Hertogenbosch op drie locaties sportaccommodaties, waarvoor investeringen noodzakelijk waren.

De gemeente heeft besloten om ijsstadion de Vliert, zwembad Brabantbad en sporthal de Vinkenkamp samen te brengen tot één multifunctioneel sportcomplex.

Het complex valt ondermeer op door de unieke architectuur die is toegepast, het multifunctionele karakter en de thematisering van het geheel. Met de opening van Sportiom op 24 april 1998 door Prins Willem Alexander is ‘s-Hertogenbosch een uniek sportcomplex rijker.

Sportiom bestaat uit een subtropisch zwemparadijs, 25-meterbad, doelgroepenbad, fitnessclub, sauna, funschaatsbaan/lasergame-area, ijshockeybaan, sporthal en diverse horecagelegenheden. 

Het subtropisch zwemparadijs, de funschaatsbaan/lasergame-area, de fitnessclub en de sauna zijn gericht op recreatief gebruik. De sporthal, ijshockeybaan, doelgroepenbad en 25-meterbad worden veel gebruikt door verenigingen en scholen.