Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk. Tijdens je dagje uit bij Sportiom is dit gelukkig geen onderwerp om je zorgen om te maken, want Sportiom draagt bij aan een goed milieu.

Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Sportiom zet zich in om dit keurmerk te behalen. Bekijk hier onze MVO-verklaring

Horeca

Bij de horecapunten van Sportiom wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. Op onze locatie kan je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen bij onze horecapunten. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen. En nog veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade of Beter Leven keurmerk.

Energiebesparing

Een van de onderdelen van de Green Key certificering is het opstellen van een energiebesparingplan. Een goed voorbeeld van een energiebesparende maatregel bij Sportiom is het warmte terugwin systeem. Door aanwezigheid van deze installatie wordt de warmte die ontstaat bij het bevriezen van het ijs gebruikt om het zwembad te verwarmen. Daarnaast worden alle lichtbronnen vervangen door energiezuinige LED-verlichting en uitgeschakeld indien er geen bezetting is. Daarnaast reduceren wij de opwekking van energie door deel te nemen aan de Bossche Energie Coalitie.

Afvalmanagement

Een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen is het bewust omgaan met afvalstoffen die vrijkomen bij het exploiteren van de locatie. Wij werken met een gedegen afvalpartner, namelijk de Van Gansewinkel Groep. Een belangrijk onderdeel is het scheiden van diverse soorten afval en de verwerking op basis van hergebruik. We maken gebruik van papier met het FSC keurmerk en daarnaast werken we zo veel als mogelijk digitaal en ontmoedigen we het onnodig printen van documenten en mails.

Water

Watergebruik wordt op alle plekken verminderd. Zo zijn alle toiletten voorzien van zogenaamde spoel-stop-mechanismen en afgesteld op minimaal verbruik. Alle watertappunten zijn gereduceerd en alle douches zijn voorzien van een sensor of drukknop zodat ze automatisch uit gaan. Het zwemwaterverbruik wordt ook op het aantal bezoekers en de nodige verversing afgestemd.

Schoonmaak

Alle schoonmaakmiddelen en -materialen hebben het keurmerk ECOLABEL en daardoor 100% milieuvriendelijk. Hulpmiddelen ,zoals doeken, worden gewassen en herbruikt. Handzeep en wc-papier zijn milieuvriendelijk.

Inkoopbeleid

Sportiom heeft verschillende leveranciers die (grotendeels) duurzame producten leveren, bijvoorbeeld biologisch of fair trade, 100% gerecycled of lokaal verbouwd.

Cliniclowns

Sportiom steunt de Cliniclowns. Met het inzamelen van cartridges ontvangt stichting Cliniclowns een bijdrage welke ten goede komt aan deze stichting.  

Stap voor stap naar een betere wereld

Sportiom ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Sportiom neemt hiermee verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.